Logo "In balans met..."

Mijn groeiende liefde voor essentiële oliën

Er zijn vele manieren om essentiële oliën te gebruiken...
Of het nu is als smaakmaker in je favoriete zoete of hartige gerecht, als ondersteuning in huis, of als toevoeging aan je dagelijkse gezichts- en huidverzorgingsroutine, je vindt de perfecte toepassing voor elke olie!

 

We leven in een wereld met chemische geneesmiddelen waar de kosten voor gezondheidszorg kunstmatig hoog zijn en met miljoenen mensen die terug naar de natuur gaan in de hoop op verlichting voor hun alledaagse gezondheidsproblemen. Hoewel planten al millenia worden gebruikt in de strijd tegen ziekten en om pijn en ongemak te verlichten is het nu pas dat sommigen opnieuw ontdekken hoe pure, natuurlijke essentiële oliën verbazend goed werken voor onze gezondheid.

Maak kennis met de pure, krachtige, hoogwaardige essentiële oliën van dōTERRA.  De essentiële oliën van dōTERRA zijn de zuiverste en veiligste pure etherische oliën die verkrijgbaar zijn. 

 

Ga samen met mij op reis naar een leven in balans... 
Een balans tussen jouw lichaam en jouw geest...

Wellicht ben je al ooit betoverd door de geur van een dennenbos, heb je genoten van de zoete geur van een roos of werd je opgewekt door de frisse geur van een vers gesneden citroen.  In dat geval heb je de geweldige voordelen van aromatische essentiële oliën rechtstreeks uit de natuur al ervaren.

Met behulp van een voorzichtig stoomdestillatieproces of persen van planten kunnen bekwame ambachtslieden deze unieke essences vatten zodat we ze thuis kunnen gebruiken.

Er zijn twee vormen van (pure) essentiële oliën:

1. Enkelvoudige essentiële oliën

De essentiële oliën van dōTERRA zijn afkomstig van enkele van de meest pure, natuurlijke bronnen ter wereld en hebben als doel de kracht en eenvoud van de natuur rechtstreeks in je huis te brengen.  Elke enkelvoudige dōTERRA olie heeft zijn eigen unieke chemie en aroma, waardoor het een exclusieve set van voordelen voor de gebruiker heeft.  Ongeacht je behoeften of je voorkeuren, de verscheidenheid aan oliën en hun toepassingen maakt het gemakkelijk om een dōTERRA essentiële olie te vinden die eenvoudige oplossingen biedt voor veel van je dagelijkse problemen.

 

2. Samengestelde essentiële oliën

Om de kracht van essentiële oliën nog beter te benutten, heeft dōTERRA een reeks eigen essentiële olieblends gecreëerd die verschillende afzonderlijke essentiële oliën combineren met andere natuurlijke ingrediënten om de gebruiker te helpen een specifieker gewenst effect te bereiken.  Omdat ze de beste eigenschappen van verschillende oliën combineren, zijn dōTERRA essentiële olieblends een integraal onderdeel van elke essentiële oliecollectie.

GEEST

 • ontspannend
 • neemt spanning en nervositeit weg
 • bevordert positieve gevoelens
 • helpt stress verminderen


IMMUUN

 • ondersteunt gezonde immuniteitsfunctie
 • beschermt tegen miliebedreigingen en seizoensgebonden aandoeningen


CARDIOVASCULAIR

 • handhaaft gezonde bloedsomloop
 • ondersteunt gezonde ademhalingsfunctie
   

DIEET

 • bevordert gezonde spijsvertering
 • helpt eventuele maag en spijsverteringsproblemen verminderen
 • bevordert gezonde stofwisseling (metabolisme)
   

FYSIEKE ACTIVITEIT

 • ondersteunt spieren en gewrichten
 • ondersteunt energie en uithoudingsvermogen
   

LICHAAMSPROCESSEN

 • verbetert huidoppervlak
 • verzacht eventuele huidirritaties
 • zorgt voor antioxidanten
 • zuivert lichaamssystemen
 • insectenwerend

Er zijn vele manieren om dōTERRA essentiële oliën te gebruiken.  Of het nu is als smaakmaker in je favoriete zoete of hartige gerecht, als ondersteuning in huis, of als toevoeging aan je dagelijkse gezichts- en huidverzorgingsroutine, je vindt de perfecte toepassing voor elke olie!  Vraag naar onze eenvoudige referentiegids om je te helpen de oliën op een veilige en doeltreffende manier te gebruiken.

 

dōTERRA pure essentiële oliën zijn zeer krachtig.  Onthoud dat je met een beetje heel veel bereikt, dus volg altijd de gebruiksaanbevelingen van dōTERRA.

 

 

Etherische olie wordt meestal op een van de volgende drie manieren gebruikt:

 

1. Aromatisch

Ons gevoel van geur is nauw verbonden met dat deel van de hersenen die de emoties en het lange-termijn geheugen controleren. Inademen van het aroma of nevel van een aromatherapieverstuiver kan sterke invloed hebben op deze gebieden van het lichaam en ook op het ademhalingsstelsel.

Rechtstreekse inademing. Je kunt de geur inademen, direct vanuit het flesje of uit je handen (over mond en neus leggen) om een stemming of emotie snel te kunnen beïnvloeden.

Verstuiven is de eenvoudigste manier om essentiële olie te verspreiden in een kamer. Een verstuiver kan dit doen met elke favoriete essentiële olie of mis van oliën.

Parfum of eau de cologne. Met elke essentiële olie kun je parfum maken. Breng deze aan om emotionele ondersteuning te bevorderen. Breng 1 of 2 druppels aan op de polsen of nek.

 

2. Topisch

Hiermee bedoelen we dat je de olie aanbrengt op delen van het lichaam, inclusief huid, haar, nagels of tanden. Er zijn veel voordelen van het topisch gebruiken van olie. Het effect is op zowel de plek waar het wordt aangebracht als door het hele lichaam.

Veel oliën kunnen ‘zuiver’ worden toegepast, dus zonder te verdunnen maar sommige kunnen in zuivere vorm de huid irriteren. Het is goed om de olie dan te verdunnen met een draagolie. De olie wordt dan beter verspreid en dus ook beter opgenomen door het lichaam. Wij gebruiken de gefractioneerde kokosolie van dōTERRA, deze is geurloos en smeert heerlijk.

 

3. Inwendig

Een druppel onder de tong is één van de meest effectieve manieren om essentiële oliën in te nemen. Belangrijk: zorg ervoor dat je alleen 100% pure essentiële olie van therapeutische kwaliteit gebruikt en volg alle waarschuwingen en aanwijzingen op het etiket.

Van nature zijn etherische oliën veilig en ze hebben weinig tot geen neveneffecten, zolang je ze volgens voorschrift gebruikt. Ze zijn wel sterk geconcentreerd en moeten daarom met zorg worden gebruikt.

Oliën die je niet mag innemen zijn: Arborvitae, Cedarwood, Cypress, Deep Blue, Douglas Fir, Eucalyptus, Spikenard, Wintergreen.

CPTG-gecertificeerd

dōTERRA betrekt etherische oliën van telers en distilleerders uit de hele wereld. En elke locatie heeft zijn eigen specifieke wetten en regels voor de landbouw en bewerken van gewassen. dōTERRA labelt de oliën niet als biologisch door de uiteenlopende regelgeving in elk land. Het is gewoonweg niet te doen. Om er toch voor te zorgen dat de olie van de hoogste kwaliteit is, worden alle essentiële oliën uitgebreid geanalyseerd en getest door onafhankelijke laboratoria.

 

Wanneer de olie aan alle eisen voldoet, ontvangt het het Certified Pure Tested Grade® – keurmerk. CPTG etherische oliën bestaan uit 100% pure, natuurlijke, aromatische bestanddelen die zorgvuldig uit planten zijn geëxtraheerd. Ze bevatten geen verdunners of kunstmatige toevoegingen die hun werkzame kwaliteiten kunnen verminderen én ze zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden of andere chemische middelen. Méér dan biologisch dus!

 

Duurzaam

CPTG® etherische oliën zijn vrij van pesticiden, chemische residuen, vulstoffen, herbiciden, extenders en oplosmiddelen. Om dit te bereiken werkt dōTERRA samen met experts (heuse ambachtslieden): boeren, destillateurs en chemici die allemaal even toegewijd zijn en zich inzetten voor duurzaamheid. Dr. Hill: “Het netwerk van dōTERRA is enorm en de methoden van onze leveranciers zijn divers. Als we zouden horen van een leverancier die schade toebrengt aan het milieu of aan de lokale bevolking van hun gemeenschap, dan zoeken we andere en geschiktere bronnen.”

 

Eerlijke lonen

dōTERRA streeft ook nog eens naar het betalen van duurzame, eerlijke lonen aan inheemse boeren en distilleerders. In veel gevallen werken ze rechtstreeks samen met boeren en distilleerders. Hierdoor verbeteren de (leef-)omstandigheden van zowel de boeren en distilleerders, als de gemeenschap daar omheen. Echt een geweldige manier van werken!

Gebruik je veel etherische olie? Bestel je in totaal voor meer dan €100,- per jaar of verwacht je dat te gaan doen? Dan is het slim om lid te worden van dōTERRA. Je krijgt dan namelijk 25% ledenkorting op alle producten! Dat is makkelijk verdiend!

 

Er zijn twee opties om in aanmerking te komen voor de ledenkorting: je betaalt óf de eenmalige inschrijvingskosten van 25,-  óf je schaft een van de welkomstpakketten aan (tip: ga voor het Family Essentials-pakket).

 

Zodra je je hebt ingeschreven krijg je een jaar lang 25% korting op alle dōTERRA essentiële oliën. Je lidmaatschap wordt steeds met een jaar verlengt. Daarvoor betaal je 15,- maar….. je ontvangt als tegoed een flesje Pepermuntolie (ter waarde van 21,25). Een mooie manier om voordelig olie te kopen. Goed om te weten: je bent niet verplicht iets te bestellen en er zijn geen ‘kleine lettertjes’.

 

Inclusief 10-daagse training

De Family Essentials Kit is het meest gekozen startpakket. Hierin zitten de 10 meest gebruikte oliën. Bij dit pakket krijg je een 10-daagse training waarbij je elke dag één olie gaat onderzoeken. Je krijgt info, kleine opdrachten en je ontdekt wat elke olie zoal kan doen. Zo ga je goed van start!

Wil je die 25% korting?  Neem dan even contact met me op!

 

Loyaliteitsprogramma

Wil je nog meer dan die 25% korting? Vertel jij iedereen in je omgeving over etherische oliën en bestel je elke maand? Dan moet je zéker lid worden. Want naast de 25% korting die je op elk product ontvangt, kun je meedoen aan het loyaliteitsprogramma van dōTERRA. Je ontvangt dan bij iedere bestelling een percentage van je aankoopbedrag terug in punten. (PV). Dit percentage kan oplopen tot wel 30%! De punten kun je gebruiken om gratis producten mee te kopen.

Wil je meer weten? Of heb je nog vragen? We denken graag met je mee over welke vorm het beste bij jou past.
Stuur gerust een mailtje en ik neem binnen 24 uur contact met je op.

 

Wil je graag onmiddellijk bestellen? 
Dat kan heel eenvoudig via mijn persoonlijke link ღ